Inici  |   Qui som?  |   Seu Electrònica  |   Portal de Transparència  |   Contacte  |   Mapa web  |   Accessibilitat
Logotip de Turisme de Lleida Logotip de La Paeria - Ajuntament de Lleida Enllaç al RSS Enllaç al YouTube Enllaç al Twitter Enllaç al Facebook Enllaç al Instagram infoturisme@paeria.es 973 700 319
Català Español English Français
Esteu aquí: Inici Notícies LLEIDA, DESTINACIÓ GASTRONÒMICA DE PROXIMITAT

LLEIDA, DESTINACIÓ GASTRONÒMICA DE PROXIMITAT

Lleida sempre ha apostat per ser una destinació gastronòmica amb productes de proximitat, que es justifica per aquesta tendència de creixement del turisme gastronòmic i enològic

Dins del Pla d’acció de Turisme de Lleida hi ha diferents eixos entre els quals destaca el de Gastronomia. Aquest eix vol posar en valor el producte local i de proximitat del territori, i està inclòs en la campanya endegada per Turisme de Lleida el passat 2020 "Lleida, tot el que estimes". amb diferents accions per donar suport a la restauració local i adaptant-se a les mesures per lluitar contra la Covid-19.

És una oportunitat per revitalitzar i diversificar el turisme tot promovent el desenvolupament de l’economia local, perquè permet crear sinèrgies entre diferents sectors professionals (productors, restauradors, comerciants, etc.), i acaba aportant noves línies de negoci als sector primari i de serveis amb els que hi té un lligam indissociable.

Engloba els valors tradicionals amb les noves tendències: respecte per la cultura i la tradició, estil de vida saludable, autenticitat, sostenibilitat, experiència.

S’han presentat uns menús gastronòmics “Caragolada a Lleida” i “Cuina de Lleida” que actualment ja estan duent a terme una vintena de restaurants de la ciutat i que esperem anar ampliant.

Per participar-hi, només cal contactar amb Turisme de Lleida ( infoturisme@paeria.cat o trucant al 973-700319), que un cop registrades les dades i el menú proposat, inclourà el restaurant a la seva pàgina web i en farà difusió a través dels seus canals de comunicació per que puguin degustar en aquests restaurants els menús escollits.

La idea global d’aquesta promoció gastronòmica gira al voltant de la creació de dos menús gastronòmics que es basen en la identitat culinària de la ciutat i s'han elaborat posant en valor els productes locals, de proximitat i amb Denominació d’Origen de Lleida. També els vins que s’hi serveixin hauran de ser de Lleida.

Aquests menús consisteixen en:

-Menús ‘CARAGOLADA A LLEIDA’, que inclou els caragols i se centra en la cuina de carns, peixos i verdures a la brasa, a la graella o altres formes de cocció pròpies de la cuina més tradicional.

-Menús ‘CUINES DE LLEIDA’, elaborats amb productes de proximitat amb qualsevol estil o tècnica de cuina, tradicional o de nova creació.

Els menús s'ofereixen amb preu tancat, segons la proposta de cadascun dels restaurants participants, i es poden consultar a l’apartat de gastronomia de la pàgina web www.turismedelleida.cat, us deixem l'enllaç:

https://demoturisme.paeria.cat/ca/menjar/restaurants
TURISME DE LLEIDA
Major 31, bis - 25007
Tel 973 700 319
Fax 973 700 480
infoturisme@paeria.es