Inici  |   Qui som?  |   Seu Electrònica  |   Portal de Transparència  |   Contacte  |   Mapa web  |   Accessibilitat
Logotip de Turisme de Lleida Logotip de La Paeria - Ajuntament de Lleida Enllaç al RSS Enllaç al YouTube Enllaç al Twitter Enllaç al Facebook Enllaç al Instagram infoturisme@paeria.es 973 700 319
Català Español English Français
Esteu aquí: Inici Notícies TURISME DE LLEIDA OFEREIX VISITES GUIADES EL CAP DE SETMANA

TURISME DE LLEIDA OFEREIX VISITES GUIADES EL CAP DE SETMANA

El Castell Templer de Gardeny els dissabtes a les 12h i la Lleida City Tour tots els diumenges a les 11.30h

Turisme de Lleida va reprendre la passada tardor el programa de visites guiades, adreçat especialment a les persones que tenen interès a descobrir el patrimoni de Lleida.

Recorregut pel cor de la ciutat

La Lleida City Tour és una visita guiada al cor de la ciutat. Una agradable ruta panoràmica a peu, que s’inicia a la part baixa i ressegueix un dels eixos comercials de vianants més llargs d’Europa, fins a coronar el Turó de la Seu Vella.

L’itinerari passa per la Capella Peu del Romeu: punt d’aturada del camí de sant Jaume, per conèixer la tradició dels fanalets; la Catedral Nova, per recordar la llegenda de la Verge del Blau; l’Antic hospital de Santa Maria, equipament que va néixer com a hospital de pelegrins i pobres per convertir-se segles després en centre cultural; l’avinguda Marques de Blondel, precursor del sistema d’aigua potable a Lleida; la plaça Sant Francesc amb les cases modernistes; la Paeria, palau medieval i seu del govern municipal, i el monument dels cabdills ilergetes Indíbil i Mandoni, entre altres.

El recorregut finalitza en el Turó de la Seu Vella de Lleida, on els visitants podem optar per visitar el conjunt monument.

Les places estan limitades i cal inscriure’s prèviament, essent els grups reduïts, per atendre les normes de seguretat i higiene.

Les visites guiades tenen un preu de 5 euros i són gratuïtes per als menors de 13 anys. Els interessats poden obtenir més informació i inscripcions al telèfon 973-700319 o infoturisme@paeria.cat


El Castell Templer

Per altra part, el Castell templer de Gardeny obre portes dissabte al migdia a les visites guiades.

Aquesta és una excel·lent oportunitat per promocionar encara més un patrimoni històric pel qual van passar gairebé 10.500 persones l’any passat. 

Amb la visita del centre d’interpretació, ubicat al celler del Castell, es pot gaudir d’un audiovisual en què s’explica qui eren els templers, des dels seus indicis fundacionals amb les croades a Terra Santa fins a la dissolució de l’Orde. Aquest espai es consolida com un dels miradors extraordinaris de la ciutat; de la seva primera corona verda, l’Horta, i de la resta de corones que envolten la capital del Segrià.

Les visites guiades a aquest equipament es realitzen tots els dissabtes, a les 12 del migdia, amb sortida des del mateix Castell Templer de Gardeny. El preu és de 5 euros i és imprescindible fer reserva prèvia a infoturisme@paeria.cat o trucant al 973 700 319

Els edificis que s’hi poden visitar són la torre-habitació, la torre de l’homenatge i l’església romànica de Santa Maria de Gardeny.

La visita inclou la projecció d’un audiovisual sobre l’origen de les comunitats templeres, les regles que els regien i les particularitats de la Casa Templera de Gardeny.

 

Més informació: https://demoturisme.paeria.cat/ca/visitar/visites-guiades/visites-per-a-grups
TURISME DE LLEIDA
Major 31, bis - 25007
Tel 973 700 319
Fax 973 700 480
infoturisme@paeria.es