Gastronomia
Sabor natural
La gastronomia de Lleida té personalitat pròpia quan parlem de fruita, caragols, carn a la brasa, embotits, cassoles, olles...
L'horta i la carn
L'horta nodreix de verdures i hortalisses uns plats protagonitzats per carn de granja o de corral i, sobretot, pel porc. Cal destacar que les comarques de Lleida són líders en la criança i l'engreix d'aquest animal.
Vi i oli d'oliva
El vi (DO Costers del Segre) i l'oli d'oliva (DOP Garrigues) de Lleida són productes de primera qualitat reconeguts a nivell mundial.
Els bolets
Quan parlem de la cuina de tardor, no podem oblidar-nos dels bolets de les comarques lleidatanes: rovellons, llenegues, gírgoles, moixernons...
Dolços i pastisseria
Coques de recapte, panadons d'espinacs, panses, pinyons i Granados, uns dolços d'ametlla que duen el nom del reconegut músic de Lleida.
La cuina del caragol
Lleida és la capital de la cuina del caragol. El caragol es pot cuinar a la llauna, i es menja acompanyat d'allioli o vinagreta, amb samfaina, a la brutesca, a la gormanda, etc. La festa gastronòmica de l'Aplec del Caragol és el màxim exponent de la cuina autòctona de Lleida.
Joves cuiners
La presència de l'Escola d'Hostaleria de Lleida ha afavorit l'aparició d'una generació de cuiners innovadors i emprenedors. Restauradors creatius que han permès l'anomenada cuina dels joves cuiners.