Inici  |   Qui som?  |   Seu Electrònica  |   Portal de Transparència  |   Contacte  |   Mapa web  |   Accessibilitat
Logotip de Turisme de Lleida Logotip de La Paeria - Ajuntament de Lleida Enllaç al RSS Enllaç al YouTube Enllaç al Twitter Enllaç al Facebook Enllaç al Instagram infoturisme@paeria.es 973 700 319
Català Español English Français
Esteu aquí: Inici On menjar

Gastronomia

Sabor natural

La gastronomia de Lleida té personalitat pròpia quan parlem de fruita, caragols, carn a la brasa, embotits, cassoles, olles...


L'horta i la carn

L'horta nodreix de verdures i hortalisses uns plats protagonitzats per carn de granja o de corral i, sobretot, pel porc. Cal destacar que les comarques de Lleida són líders en la criança i l'engreix d'aquest animal.

Vi i oli d'oliva

El vi (DO Costers del Segre) i l'oli d'oliva (DOP Garrigues) de Lleida són productes de primera qualitat reconeguts a nivell mundial.

Els bolets

Quan parlem de la cuina de tardor, no podem oblidar-nos dels bolets de les comarques lleidatanes: rovellons, llenegues, gírgoles, moixernons...

Dolços i pastisseria

Coques de recapte, panadons d'espinacs, panses, pinyons i Granados, uns dolços d'ametlla que duen el nom del reconegut músic de Lleida.

La cuina del caragol

Lleida és la capital de la cuina del caragol. El caragol es pot cuinar a la llauna, i es menja acompanyat d'allioli o vinagreta, amb samfaina, a la brutesca, a la gormanda, etc. La festa gastronòmica de l'Aplec del Caragol és el màxim exponent de la cuina autòctona de Lleida.

Joves cuiners

La presència de l'Escola d'Hostaleria de Lleida ha afavorit l'aparició d'una generació de cuiners innovadors i emprenedors. Restauradors creatius que han permès l'anomenada cuina dels joves cuiners.

 
TURISME DE LLEIDA
Major 31, bis - 25007
Tel 973 700 319
Fax 973 700 480
infoturisme@paeria.es