Inici  |   Qui som?  |   Seu Electrònica  |   Portal de Transparència  |   Contacte  |   Mapa web  |   Accessibilitat
Logotip de Turisme de Lleida Logotip de La Paeria - Ajuntament de Lleida Enllaç al RSS Enllaç al YouTube Enllaç al Twitter Enllaç al Facebook Enllaç al Instagram infoturisme@paeria.es 973 700 319
Català Español English Français
Esteu aquí: Inici Lleida Experience

Lleida experience

Presentació

Prepari's, perquè ens ho passarem molt i molt bé.

Ho tenim tot preparat per fer que la seva estada a Lleida sigui divertida i plena de detalls. Visitarem edificis monumentals esplèndids, recorrerem museus, anirem al teatre i a concerts, etc.

Anirem de festa i de compres, gaudirem de la singular gastronomia de la fruita, practicarem els nostres esports preferits i ens perdrem per uns entorns naturals magnífics.

Si vostè només ve a treballar, no es preocupi, trobarem el moment adequat perquè també pugui gaudir de tot això.

Benvingut a Lleida

Miquel Pueyo
Alcalde de Lleida

La ciutat que es fa estimar

A Lleida descobrirà una manera diferent de gaudir de l'oci i la cultura, així com de comprar i de degustar la gastronomia. Lleida li farà viure moltes coses, però, sobretot, li'n farà sentir moltes més. Lleida és la capital de la comarca del Segrià i de la demarcació que porta el mateix nom. És el centre demogràfic i econòmic més important de la Catalunya interior. Basa la seva economia en el sector agroalimentari i en serveis de tota mena.

L'activitat comercial, de gran tradició i arrelament a la ciutat, s'estén per la comarca del Segrià i per les comarques veïnes. Els equipaments culturals -com ara el nou Campus Universitari-, del més alt nivell i inaugurats en els últims anys, han impulsat extraordinàriament la vida cultural de la ciutat. Lleida és una ciutat moderna, culturalment activa, ben comunicada i situada en un entorn natural únic.

Lleida gaudeix del privilegi d'acollir, en el seu traçat, espais naturals tan importants com el parc natural de la Mitjana -un ecosistema de gran valor natural i ecològic-, el parc del riu Segre o els Camps Elisis, així com l'Horta, el cinturó verd que envolta la ciutat. Aquesta cultura natural ha fet que Lleida creixi amb uns valors mediambientals i de qualitat dins del marc d'una ciutat sostenible.

Horaris comercials

La major part dels establiments comercials compleixen un horari de jornada partida: de 10.00 a 13.30 h i de 16.30 a 20.00 o 20.30 h.

Pel que fa a la restauració, l'horari de servei acostuma a ser de 13.30. a 15.30 h, mentre que a la nit, en general, s'estableix de 21.30 h a 23.00 h. Un dels serveis més utilitzats pels visitants és el servei bancari. La ciutat de Lleida compta amb una gran oferta d'entitats financeres. Els horaris habituals d'atenció al públic van de 8.30 a 14.00 h. Els dissabtes al matí, des de l'octubre fins al maig, els bancs obren de 9.00 a 13.00 h. A més, les caixes d'estalvis obren els dijous a la tarda, entre les 17.00 i les 19.00 h. Els diumenges i dies festius romanen tancats al públic.

Com moure’s per Lleida

Lleida disposa d'un total de 15 línies d'autobusos que connecten perfectament les diferents zones de la ciutat.

Temperatures

La ciutat de Lleida, marcada per un clima continental, manté unes temperatures estables per temporades, malgrat que existeixen grans diferències entre elles. Les temperatures mitjanes oscil·len entre els 26 graus a l'estiu i els 7 graus a l'hivern.
TURISME DE LLEIDA
Major 31, bis - 25007
Tel 973 700 319
Fax 973 700 480
infoturisme@paeria.es