Inici  |   Qui som?  |   Seu Electrònica  |   Portal de Transparència  |   Contacte  |   Mapa web  |   Accessibilitat
Logotip de Turisme de Lleida Logotip de La Paeria - Ajuntament de Lleida Enllaç al RSS Enllaç al YouTube Enllaç al Twitter Enllaç al Facebook Enllaç al Instagram infoturisme@paeria.es 973 700 319
Català Español English Français
Esteu aquí: Inici Lleida Experience A escena

A escena

La ciutat disposa d'una temporada estable de teatre. L'espai públic del Teatre Municipal de l'Escorxador, el privat Teatre Principal, el Teatre de la Llotja i l'antic Convent de Santa Teresa conjuguen una àmplia oferta durant tot l'any.

Els mesos d'octubre i novembre se celebra la Mostra de Teatre Ciutat de Lleida.


Teatre de l'Escorxador

 

escena_01.jpg

L'antic escorxador municipal, un edifici modernista de l'any 1918, és avui dia un equipament cultural. La sala principal disposa de 310 butaques. A més, hi ha un segon espai dedicat a l'art experimental i multidisciplinari. El tercer espai escènic el completa el Cafè Teatre, un espai polivalent.

Frederic Amat és l'autor de l'impressionant retaule que presideix el vestíbul. Es tracta d’un mural de 7 x 7,5 m, que dóna protagonisme al material ceràmic presentat com a grans plaques o portes, per sobre de les quals destaquen les més de cinc-centes banyes de fang cuit penjades a la paret.

Guia turística: Guia’t per Lleida dels infants

 

 


Aula Municipal de Teatre

 

escena_02.jpgEl Teatre de l'Escorxador és, a més, la seu de l'Aula Municipal de Teatre. En aquest espai s'ofereixen estudis d'art dramàtic, interessants tallers d'interpretació i cursos monogràfics. La producció de l'Aula ocupa gran part del calendari teatral local.


Convent de Santa Teresa

 

L'antic convent de Santa Teresa,  convent de les carmelites descalces (1704), és avui dia l'Espai 3 del Teatre de l'Escorxador i la seva antiga església barroca és ara un teatre amb un aforament per a 185 persones.

El 3 de maig de 2013, dins del marc de la 24a Fira de Titelles de Lleida, es dóna el nom de Teatre Municipal Julieta Agustí a aquesta sala municipal, en homenatge a la creadora i impulsora del Centre de Titelles de Lleida.

A l'església, destaquem els esgrafiats i les pintures del cimbori, així com els escuts d'antics llinatges lleidatans. Des d'un hospital durant la Guerra de Successió, fins a un asil de refugiats durant la Guerra Civil, les seves funcions han estat diverses.

Contacte

C. de Lluís Companys s/n
25003 Lleida
Tel. 973 279 356
Fax  973 279 123
TURISME DE LLEIDA
Major 31, bis - 25007
Tel 973 700 319
Fax 973 700 480
infoturisme@paeria.es