Inici  |   Qui som?  |   Seu Electrònica  |   Portal de Transparència  |   Contacte  |   Mapa web  |   Accessibilitat
Logotip de Turisme de Lleida Logotip de La Paeria - Ajuntament de Lleida Enllaç al RSS Enllaç al YouTube Enllaç al Twitter Enllaç al Facebook Enllaç al Instagram infoturisme@paeria.es 973 700 319
Català Español English Français
Esteu aquí: Inici Lleida Experience Aplec del Caragol

Aplec del Caragol

Festa d'interès turístic nacional

L'Aplec del Caragol, a finals de mes, rubrica la temporada amb més programació festiva de l'any. Declarada Festa d'Interès Turístic Nacional i Festa Nacional d'Interès Tradicional, és la festa més multitudinària de la ciutat i una de les celebracions ludicogastronòmiques més importants de Catalunya.

Els Camps Elisis acullen, durant tres dies, 12.000 lleidatans organitzats en un centenar de colles que, a les seves respectives parcel·les, centren la festa en el consum de 12 tones de caragols. Els visitants poden accedir a una zona de restauració habilitada dins del mateix recinte on s'ofereixen diversos menús, així com la possibilitat de fer un tast de diferents tipus de caragols a preus populars.

Originals concursos com les curses de caragols o més tradicionals com l'estirada de corda i la presència constant de xarangues, donen un ambient d'alegria del qual es contagia tota la ciutat. Milers de visitants de les més variades procedències acudeixen curiosos a la cita. La desfilada de les colles, l'últim dia de la festa, és molt colorista.

Durant la setmana prèvia, les penyes organitzen diversos actes culturals.

Web Aplec del Caragol
TURISME DE LLEIDA
Major 31, bis - 25007
Tel 973 700 319
Fax 973 700 480
infoturisme@paeria.es