Inici  |   Qui som?  |   Seu Electrònica  |   Portal de Transparència  |   Contacte  |   Mapa web  |   Accessibilitat
Logotip de Turisme de Lleida Logotip de La Paeria - Ajuntament de Lleida Enllaç al RSS Enllaç al YouTube Enllaç al Twitter Enllaç al Facebook Enllaç al Instagram infoturisme@paeria.es 973 700 319
Català Español English Français
Esteu aquí: Inici Lleida Experience Auditori Municipal Enric Granados

Auditori Municipal Enric Granados

La temporada estable de l'Auditori Municipal Enric Granados, que va d'octubre a maig, vol donar resposta a les diferents sensibilitats d’un públic cada vegada més nombrós i divers.

Aquesta programació estable ofereix:

...CONCERTS
Els concerts inclosos en aquesta temporada estan programats pensant a oferir a través d’orquestres i solistes la panoràmica musical de qualsevol part del món.

...ORQUESTRA SIMFÒNICA JULIÀ CARBONELL DE LES TERRES DE LLEIDA

L’orquestra simfònica lleidatana ofereix un cicle estable dins la programació habitual de l’Auditori.

Web de la OJC

...BANDA MUNICIPAL DE LLEIDA

Web de la BML

...COR DE CAMBRA DE L'AUDITORI ENRIC GRANADOS

Web del CCAEG

...JOVE ORQUESTRA DE PONENT

Web de la JOB

...CONCERTS FAMILIARS

A cavall entre la narrativa i l’audició, l’Auditori ofereix una acurada oferta per al públic familiar.

..ÒPERA

La temporada d’òpera, marcada per la gran qualitat del programa, es completa amb un cicle de concerts de primeres figures de la lírica.

L'edifici

 

El modern edifici de l’Auditori Municipal Enric Granados, projectat pels arquitectes lleidatans Ramon Artigues i Ramon Sanabria, va comptar en l’edificació amb la participació de nombrosos professionals, entre els quals destaca Higini Arau, doctor físic acústic. Com a peculiaritat, ressalta la forma prismàtica de triple façana i el tractament de la coberta com a quarta façana, vista des de la Seu Vella.

Construït amb una gran sobrietat mitjançant plaques de pedra natural, la cambra d’aire incorpora aïllant rígid que assegura l’acústica de l’edifici.

SALA SIMFÒNICA

Ubicada a la planta baixa de l’edifici, la sala 1 o sala Simfònica té una capacitat per 803 persones i un volum de 8.000 m3, s’estructura en: escenari de 172 m2 i amb una possible ampliació de 33 m2 (205 m2 en total), platea amb superficie de 394 m2 i amfiteatre de 160 m2. Disposa d’enllumenat espectacular, pòdiums, megafonia i enregistraments d’àudio i vídeo. Les butaques han estat redissenyades en funció dels materials de la sala i el grau d’absorció acústica, essent el temps de reverberació de 1.87 s. El resultat és una acollidora, càlida i relaxant sala d’audició, dotada d’una acústica extraordinària.

SALA DE CAMBRA

La Sala 2 o Sala de Cambra compta amb una capacitat de 243 persones i un volum de 1.760 m3 i 360 m2, és situada al soterrani de l’edifici, actua a més a més de la seva funció principal de sala de concerts de cambra, com a espai de suport de la sala principal, ja que per la seva capacitat és ideal per assajos, enregistraments, concursos, exàmens i, fins i tot, com a sala de conferències i projeccions. Disposa de megafonia, enllumenat espectacular i enregistraments d’àudio i vídeo.

SOTERRANI

Al soterrani -3 de l’Auditori es troben les Restes Arqueològiques, aquestes daten des del segle I a.n.e. fins al segle XX. Entre tot el material aparegut, destaquen dos lots ceràmics: l’Andalusí, per la quantitat de peces gairebé senceres que es trobaren, i el d’època moderna, també per la gran quantitat com pel fet que es tracti d’una producció pròpia de la ciutat. Les primeres dades ens les donen les ceràmiques ibèriques i romanes d’època republicana (segle I a.n.e.) que apareixen en els estrats més profunds del solar. Al segle II es construïren un conjunt de cambres que conservaven els paviments de terra batuda, així com restes de la decoració pintada d’alguna de les parets.

La visita a les restes que es troben al soterrani formen part de la ruta La Lleida Secreta.

Enric Granados

 

Músic il·lustre nascut a Lleida l'any 1867. Format musicalment a Barcelona, va debutar com a concertista el 1886. La seva gran producció com a compositor li va valer el reconeixement internacional.


Contacte

Directora: Sra. Purificación Terrado

Pl. Mossèn Cinto Verdaguer, s/n
25004 Lleida

Tel. (34) 973 700 639
Fax (34) 973 248 823

E-mail: auditori@paeria.cat
Internet: http://www.auditorienricgranados.cat

 


Veure el mapa més gran

Guia turística: Guia’t per Lleida dels infants
TURISME DE LLEIDA
Major 31, bis - 25007
Tel 973 700 319
Fax 973 700 480
infoturisme@paeria.es