Inici  |   Qui som?  |   Seu Electrònica  |   Portal de Transparència  |   Contacte  |   Mapa web  |   Accessibilitat
Logotip de Turisme de Lleida Logotip de La Paeria - Ajuntament de Lleida Enllaç al RSS Enllaç al YouTube Enllaç al Twitter Enllaç al Facebook Enllaç al Instagram infoturisme@paeria.es 973 700 319
Català Español English Français
Esteu aquí: Inici Lleida Experience Centre d'Art La Panera

Centre d'Art La Panera

El Centre d'Art La Panera és un nou equipament cultural que ens permet descobrir les manifestacions artístiques més recents a través de les diferents exposicions i les activitats que s'hi programen.

A més, el compromís amb la difusió i divulgació de l'art contemporani es fa efectiu a partir de visites comentades per a tots els públics i el lliure accés a un fons bibliogràfic especialitzat dipositat al Centre de Documentació. Sempre convençuts que l'art actual és una eina indispensable per comprendre el nostre món i prendre consciència dels temes i qüestions que afecten, no únicament a la creació artística, sinó també a la societat en general.

Alhora, el centre ha estat concebut com una plataforma de producció i exhibició de les arts visuals al nostre país, amb l'objectiu de fer possible l'establiment de ponts entre la creació visual i la creació que es genera en d'altres àmbits culturals.

L'edifici

 

 

panera-interiorL'edifici de la Panera fou construït entre els segles XII i XIII, a l'època del Consulat, un dels moments més pròspers de l'economia medieval de Lleida. L'Almodí, com així s'anomenava l'edifici, era la llotja de contractació de la ciutat i el centre de tot tipus de transaccions: cereals, oli, raïm, etc. De la construcció medieval es conserva la columnata: 21 columnes de pedra de 5,70 metres d'alçada.

El 1606, l'Almodí va ser adquirit per la canongia de la Catedral, s'aixecà una nova planta sobre la columnata de l'antic Almodí i es construí un tancament perimetral, que li donà l'aspecte exterior actual. L'edifici era utilitzat per emmagatzemar i vendre els productes recol·lectats pels canonges, i d'aquí el seu nom, la Panera dels Canonges.

Amb la desamortització del 1835, la Panera passà a ser propietat de la Paeria, que cedí l'edifici a l'exèrcit i es destinà a caserna militar de la cavalleria l'any 1860.

Posteriorment, fou caserna de la policia nacional fins que a finals dels anys vuitanta retornà a mans de la Paeria i es decidí utilitzar-lo com a centre d'art. La remodelació actual ha permès recuperar la columnata medieval amb tota la seva magnificència.

Contacte

Adreça: Plaça Panera, 2 - Lleida
Tel. 973 262 185
Web www.lapanera.cat

Horari d'estiu (del 15 de juny al 6 d'octubre)

  • De dimarts a dissabte: de 10 a 14h i de 17h a 19h
  • Diumenges i festius: d'11 a 14h

Dilluns tancat.

Tancat a l'Agost tots els caps de setmana i festius.

Horari d'hivern

  • De dimarts a divendres: de 10 a 14h i de 16h a 19h
  • Dissabtes: d'11h a 14h i de 16h a 19h
  • Diumenges i festius: d'11h a 14h

Dilluns tancat

Tarifa d'entrada

Entrada gratuïta

Vistes comentades a les exposicions

Dissabtes a les 18h.

Amb reserva prèvia.

(excepte mes d'agost)


Veure el mapa més gran
TURISME DE LLEIDA
Major 31, bis - 25007
Tel 973 700 319
Fax 973 700 480
infoturisme@paeria.es