Inici  |   Qui som?  |   Seu Electrònica  |   Portal de Transparència  |   Contacte  |   Mapa web  |   Accessibilitat
Logotip de Turisme de Lleida Logotip de La Paeria - Ajuntament de Lleida Enllaç al RSS Enllaç al YouTube Enllaç al Twitter Enllaç al Facebook Enllaç al Instagram infoturisme@paeria.es 973 700 319
Català Español English Français
Esteu aquí: Inici Lleida Experience El Museu de Lleida

El Museu de Lleida

La nova seu del Museu de Lleida, Diocesà i Comarcal va obrir les seves portes al públic el mes de novembre de 2007 per convertir-se en el gran referent museístic de Lleida. Visitar els més de 7.000 metres quadrats implica submergir-se en la història de Lleida. Una història que pren la prehistòria com a punt de partida i que arriba fins a l'era contemporània.

El fons del museu és el resultat de la unió de dues col·leccions centenàries amb l'objectiu de reunir, en un mateix edifici, els béns museístics de la ciutat i de les seves àrees d'influència. Una és la d'art sacre procedent del Museu Diocesà i hereva del museu creat el 1893 pel bisbe Messeguer. L'altra, és la col·lecció arqueològica de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI), que té el seu origen en el Museu d'Antiguitats creat a mitjans del segle XIX, el fons del qual va passar a formar part de l’IEI el 1942. A més, el museu acull la col·lecció de monedes del Gabinet Numismàtic de la Diputació, així com alguns objectes procedents de l’anomenat Tresor de la Catedral. D'entre les 974 obres d'art i arqueologia que acull l'exposició permanent del museu destaquen els conjunts de les èpoques del bronze (de jaciments com el de Genó, a Aitona), ibèrica (Gebut, a Soses) i romana (vila romana del Romeral, a Albesa), així com el conjunt visigòtic del Bovalar, amb el baptisteri com a objecte més emblemàtic.

També mereixen atenció les peces d'escacs de cristall de roca procedents d'Àger (del període fatimita, segle XI); els frontals d'altar d'època romànica; els elements escultòrics de pedra procedents de la Seu Vella; les pintures murals de Pia Almoina; la pintura gòtica sobre taula del taller dels Ferrer; l'escultura del segle XIV pertanyent a l’anomenada Escola de Lleida; els tapissos de factura flamenca; o el tern del Papa Calixt III.

Contacte

Adreça: Carrer Sant Crist, 1 - 25002 Lleida
Tel. 973 28 30 75
Web www.museudelleida.cat

Tarifa d'entrada

Entrada general: 5€

Entrada reduïda: 2,5€

Consutar condicions de tarifa reduïda i gratuïtats

Horari visites guiades

Tarifes

Imprescindible reserva prèvia.

Horari d'hivern (d'octubre a maig)

  • De dimarts a dissabte: de 10h a 14h i de 16h a 18h
  • Diumenges i festius: de 10h a 14h

Dilluns tancat

Horari d'estiu (de juny a setembre)

  • De dimarts a dissabte: de 10h a 14h i de 17h a 19h
  • Diumenges i festius: de 10h a 14h

Dilluns tancat

 


Veure el mapa més gran
TURISME DE LLEIDA
Major 31, bis - 25007
Tel 973 700 319
Fax 973 700 480
infoturisme@paeria.es