Inici  |   Qui som?  |   Seu Electrònica  |   Portal de Transparència  |   Contacte  |   Mapa web  |   Accessibilitat
Logotip de Turisme de Lleida Logotip de La Paeria - Ajuntament de Lleida Enllaç al RSS Enllaç al YouTube Enllaç al Twitter Enllaç al Facebook Enllaç al Instagram infoturisme@paeria.es 973 700 319
Català Español English Français
Esteu aquí: Inici Lleida Experience Espais naturals

Espais naturals

 

Dins del nucli urbà de Lleida, trobem espais naturals únics per la seva extensió i de gran valor ecològic.


L'horta

 

En arribar a la ciutat de Lleida, amb el perfil de la Seu Vella al fons (principal monument de la ciutat), podem observar l'horta lleidatana, el cinturó verd que envolta la ciutat.

Lluny de perdre la seva identitat, l'horta lleidatana manté gran part del seu sabor natural, de pagesia, i s'ha adaptat de forma espectacular a les comoditats de la vida moderna.


El parc del riu

 

Si passegem per l'avinguda paral·lela al marge esquerre del riu Segre, observarem la façana noble de la ciutat: l'edifici del Montepio, el Casino Principal, la Sala Cristòfol, la Casa Melcior, la façana neoclàssica de la Paeria i la de l'edifici Pal·les, presidits per la Seu Vella.


Els Camps Elisis

 

 

El recinte públic alberga edificis remarcables com el Cafè Xalet i el Templet de la Música, ambdues construccions noucentistes, o l'Aquàrium, una edificació modernista de maó adornada amb rajoles vidrades i bigues gravades. Als jardins destaquen mostres escultòriques.


La Mitjana

 

La Mitjana és una àrea natural sorprenent que s'estén pel límit de la ciutat. Es tracta d'una zona humida de tipus fluvial amb una superfície aproximada de 90 ha. declarada, el 1979, àrea d'interès natural. L'element més característic de l'àrea és l'aigua. El microclima de la zona ha afavorit el creixement d'un frondós bosc de ribera. Pollancres, àlbers, verns i freixes; plantes arbustives com salzes, tamarius o esbarzers i un estrat herbaci on abunden les llenties d'aigua, la boga, el canyís, el lliri groc i el jonc conformen la flora de la zona. La fauna és un altre punt d'atenció destacable de la Mitjana. Els ocells són, pels seus hàbits, animals especialment fàcils d'observar. A les zones amb aigua conviuen l'ànec collverd, la polla d'aigua, la gavina, el martinet blanc i el bernat pescaire. L'àrea és sobrevolada per diferents rapinyaires com ara l'arpella, l'esparver o, fins i tot, l'àguila pescadora. Els amfibis i rèptils estan representats per la serp d'aigua, la granota verda i el gripau. També trobem peixos com el barb i el lluç de riu i mamífers com el porc senglar o la guineu. La Mitjana és ideal per passejar, fer esport i observar la fauna i la flora. Més informació al Centre d'Interpretació de la Mitjana: 973232559

Arborètum - Jardí botànic de Lleida

 

L'Arborètum Dr. Pius Quer i Font, és un espai únic de gairebé 7 hectàrees de terreny, on trobareu una completa col·lecció de plantes vives de més de mig mil·ler d’espècies d’arbres i arbusts, ordenades segons el bioma de la Terra en què viuen.

En aquest jardí botànic, el referent especial són els arbres, per això us presentem quatre biomes arboris, dels més importants del planeta: boscos boreals, boscos caducifolis, boscos esclerofil•les i selves temperades. Dins de cadascun d’aquests biomes s’han reconstruït fins a 16 ambients boscosos molt representatius.

Contacto: Enric Farreny, 144
25198 Lleida
arboretum@pcital.es

Tarifes i horaris

Rutes de BTT

 

Rutes BTTL'extensa zona agrària que envolta la ciutat, regada per una complexa xarxa de canals i sèquies, és un espai de gran valor natural, històric i paisatgístic, estretament vinculat amb la ciutat i els seus habitants.

Aquesta terra de contrastos- regadiu i secà, conreus llenyosos i herbacis, minifundis i latifundis-, és un important connector biològic, el qual acull gran varietat de flora i fauna. Els diferents turons que trenquen el relleu de la plana ens recorden la zona semiàrida on ens trobem. Territori de pagesos i ramaders, l'Horta esdevé el “Pulmó verd” de Lleida, ple d’història i de cultura.

L’Ajuntament de Lleida en aquest web us proposa rutes a peu i en bicicleta a través de les diferents partides, per conèixer i gaudir de l’espai natural i de la seva història, de manera agradable i senzilla, tot combinant l’exercici físic amb la descoberta.

Per cada ruta trobareu una descripció del recorregut amb un mapa, el track per al descarregar-vos al GPS, i els punts històrics i naturals i culturals d’interès més rellevants, així com imatges dels espais per on discorre.

Més informació

Carril bici i rutes segures (PDF)

Rutes a peu i amb bicicleta per l'Horta de Lleida
TURISME DE LLEIDA
Major 31, bis - 25007
Tel 973 700 319
Fax 973 700 480
infoturisme@paeria.es