Inici  |   Qui som?  |   Seu Electrònica  |   Portal de Transparència  |   Contacte  |   Mapa web  |   Accessibilitat
Logotip de Turisme de Lleida Logotip de La Paeria - Ajuntament de Lleida Enllaç al RSS Enllaç al YouTube Enllaç al Twitter Enllaç al Facebook Enllaç al Instagram infoturisme@paeria.es 973 700 319
Català Español English Français
Esteu aquí: Inici Lleida Experience La ciutat modernista

La ciutat modernista

Lleida acull múltiples construccions de caràcter modernista, moltes de les quals han estat objecte de recents restauracions que els han retornat la plenitud original.


Teatre Municipal de l'Escorxador

 

escorxadorC/ Lluís Companys, s/n
Conjunt arquitectònic obra de l'arquitecte Francesc de Paula Morera i Gatell, que constitueix l'exemple d'arquitectura modernista més important de la ciutat. Aquesta obra passa a formar part del seu patrimoni industrial, a més de representar la nova sensibilitat de començaments del segle XX. Amb el temps, l'obra de l'arquitecte Morera va patir diferents modificacions, però es va tancar definitivament el 1984. A partir de llavors es procedeix a restaurar-lo i remodelar-lo per convertir-lo en un equipament cultural de primer ordre.


Casa Melcior

 

casa-melciorPlaça Sant Francesc, 2
Edifici modernista de doble façana projectat per Francesc de Paula Morera i Gatell. Destaquen la tribuna amb vitralls de colors, l'estucat de pedra, el fustam, la forja i les rajoles.


Casa Morera o Casa de La Lira

 

casa-moreraAv. de Blondel
La casa Morera, construïda l'any 1922 és, per la seva originalitat, un exponent únic del modernisme català. Recentment restaurada, és també coneguda com Casa de la Lira gràcies a l'ornamentació de la façana.


Casa Magí Llorens

 

casa-magi-llorensC/ Major, 74-76
Edifici d'estil modernista que ressalta pel tractament artístic de la façana. Destaquen la tribuna, els balcons i els motius florals de pedra de la planta baixa.


Cases de Balasch

 

casa-balaschRambla d'Aragó, 31-33-35
Conjunt de tres edificis de dues plantes amb tribuna obra de l'arquitecte Morera (1914). Destaca l'ús del marbre, els estucats florals i la fusteria.


Casa Bergós

 

casa-bergosPlaça de la Sal, cantonada Clot de les Monges
De començaments del segle XX, cal destacar l'arquitectura dels balcons i les motllures d'Art Nouveau. La forja i l'ús de motius florals i geomètrics mostren tota la seva plenitud després de la recent remodelació.


Casa Xam-mar

 

casa-xammarAv. Blondel, 9
Construïda entre 1920 i 1950. La porta d'entrada permetia l'accés de carruatges a un pati. Obra de l'arquitecte lleidatà Francesc de Paula Morera i Gatell, destaca per la seva gran tribuna amb àmplies finestres i l'ornamentació de la pedra.


Casa Baró o La Vinícola


casa-baroAv. de Blondel, 100
Coneguda popularment com La Vinícola, a causa del comerç instal·lat als baixos durant anys, data del 1921. La façana fa xamfrà amb miradors i presenta una gran riquesa cromàtica a l'arrebossat.
TURISME DE LLEIDA
Major 31, bis - 25007
Tel 973 700 319
Fax 973 700 480
infoturisme@paeria.es