Inici  |   Qui som?  |   Seu Electrònica  |   Portal de Transparència  |   Contacte  |   Mapa web  |   Accessibilitat
Logotip de Turisme de Lleida Logotip de La Paeria - Ajuntament de Lleida Enllaç al RSS Enllaç al YouTube Enllaç al Twitter Enllaç al Facebook Enllaç al Instagram infoturisme@paeria.es 973 700 319
Català Español English Français
Esteu aquí: Inici Lleida Experience La Ruta arqueològica "Lleida Secreta"

La Ruta arqueològica "Lleida Secreta"

La Lleida Secreta és una ruta dissenyada per Turisme de Lleida que permet conèixer vestigis romans i medievals de l'antiga ciutat. Restes de muralles, esglésies, banys andalusís i fins i tot de la presó medieval que han sobreviscut al pas del temps i es troben en llocs ocults; espais secrets el descobriment dels quals queda a l'abast de tot aquell que vulgui conèixer la història de Lleida a través de la seva arqueologia.


Palau de la Paeria

 

La visita a les restes arqueològiques del Palau de la Paeria posen al descobert restes d'un edifici rectangular de l'època romana, sobre els quals es van trobar nombrosos objectes del segle V dC. També acull restes de banys andalusís (IX-X) ja documentats al 1208.

Anselm Clavé 47

 

Si ens traslladem al carrer Anselm Clavé (número 47) es poden visitar restes de muralles medieval andalusina (IX-X) i feudal (XII-XIV).

Auditori Municipal Enric Granados

 

En la planta subterrània de l'Auditori Municipal Enric Granados, trobem una seqüència superposada de nivells arqueològics de les èpoques tardo ibèrica o romà repúblicana (II/I aC), romà imperial (I/II), tardo romana o alt imperial (III-X), medieval andalusina (X-XII) i medieval cristiana (XII-XV), i moderna (XV-XVIII).

Església de Sant Joan

 

Finalment, de tornada a la Paeria, l'església de Sant Joan situada en ple eix comercial en la plaça del mateix nom, conserva restes de l'absis medieval (XIII) i medieval cristiana (XII-XV), i moderna (XV-XVIII).
TURISME DE LLEIDA
Major 31, bis - 25007
Tel 973 700 319
Fax 973 700 480
infoturisme@paeria.es