Inici  |   Qui som?  |   Seu Electrònica  |   Portal de Transparència  |   Contacte  |   Mapa web  |   Accessibilitat
Logotip de Turisme de Lleida Logotip de La Paeria - Ajuntament de Lleida Enllaç al RSS Enllaç al YouTube Enllaç al Twitter Enllaç al Facebook Enllaç al Instagram infoturisme@paeria.es 973 700 319
Català Español English Français
Esteu aquí: Inici Lleida Experience La Llotja de Lleida

La Llotja de Lleida

Projecte arquitectònic

 

La Llotja és una peça unitària i massiva, configurada i jerarquitzada en tres bandes funcionals, que permet fer compatibles els diferents usos.

La banda central distribueix les comunicacions principals de l'edifici, que interconnecten els diferents programes a través de l'escala-rampa principal, que aporta lluminositat.

L'edifici es configura en sis plantes, dues de subterrànies i les altres quatre sobre la rasant de terra. La planta subterrània està dedicada a aparcaments, amb una capacitat de 471 places.

A les plantes sobre rasant se situen els següents espais: vestíbul d'entrada, sala multifuncional, auditori principal, dues sales de congressos, per a 400 i 200 persones respectivament, un foyer principal i lateral, business center i dos sales VIP.

El projecte ha estat realitzat pel gabinet d’arquitectes Mecanoo, amb seu a Delft, Holanda.

Estil

 

L’edifici s'aixeca com un gran cos arquitectònic que estableix un diàleg visual amb la ciutat històrica i amb la Seu Vella.

L'edifici minimitza l'ocupació en planta baixa per potenciar l'espai públic i lliure per a la ciutat. S’ha transformat el lloc i s’ha creat una plaça on es poden realitzar esdeveniments a l'aire lliure, com escenes teatrals i altres actes visibles des de les graderies —una tribuna en forma d'escala que recollirà el programa annex de l'edifici de Mercolleida.

L'espai semiexterior sota els grans voladissos, pensats formalment per crear ombra els dies calorosos i recer els dies de pluja, alberga les diferents funcions: l'entrada principal i les taquilles de bitllets.

Amb la missió d'atreure el públic sota aquest voladís, es troba l'entrada principal, una esquerda vertical que convida el visitant a entrar al cor de l'edifici. Des d'aquest punt central de comunicació es connecta amb totes les funcions de l'edifici.

El voladís dóna la flexibilitat necessària per a qualsevol combinació d'esdeveniments, com congressos, exhibicions, representacions teatrals, reunions, fires... Interconnecta totes les peces de l'edifici al voltant d'un gran foyer que envolta l'edifici a la planta superior, tot preservant la independència de cada espai. També permet diferents entrades als auditoris.

Auditori 1. Sala Ricard Viñes

 

L'Auditori 1 ha estat dissenyat per tenir una òptima qualitat acústica i una perfecta perspectiva visual des de qualsevol ubicació. Un auditori dotat de l'última tecnologia audiovisual, pensat per respondre perfectament a qualsevol dels seus usos: teatre, cinema, congressos, conferències, convencions... Una sala de 852 m2 de superfície que pot allotjar 1.000 assistents.

L'entrada es realitza des de dos punts, pel vestíbul de la planta baixa i des del foyer principal, situat a la segona planta. Des d'allí, es gaudeix d'una perfecta visió de la part antiga de la ciutat, coronada per la Seu Vella.

El seu interior, amb base fosca, gairebé negra, potencia la il·luminació cap a l'escenari, evitant així possibles reflexos no desitjats. Solament el vermell de les butaques predomina en l'espai.

 

Contacte

Teatre de la Llotja de Lleida
Av. de Tortosa, 6-8
25005 Lleida
Tel. (34) 973 22 11 55

http://www.teatredelallotja.cat

Programació del Teatre de la Llotja

llotja-interior

Guia turística: Guia’t per Lleida dels infants
TURISME DE LLEIDA
Major 31, bis - 25007
Tel 973 700 319
Fax 973 700 480
infoturisme@paeria.es