Inici  |   Qui som?  |   Seu Electrònica  |   Portal de Transparència  |   Contacte  |   Mapa web  |   Accessibilitat
Logotip de Turisme de Lleida Logotip de La Paeria - Ajuntament de Lleida Enllaç al RSS Enllaç al YouTube Enllaç al Twitter Enllaç al Facebook Enllaç al Instagram infoturisme@paeria.es 973 700 319
Català Español English Français
Esteu aquí: Inici Lleida Experience L'Acadèmia Mariana

L'Acadèmia Mariana

Des de la seva fundació el 1862, l'Acadèmia Mariana ha estat un autèntic símbol per a la ciutat. L'edifici és una construcció de dimensions i valor extraordinaris de façana neoclàssica, en la qual destaquen sis escuts que la presideixen a uns vint metres d'alçada.

Un cop dins de l’edifici, els tresors artístics es troben a qualsevol racó: el vestíbul noucentista amb peces de marbre portades des de Grècia i l'escala imperial; el teatre i, com no, la Capella.


La Capella Sixtina de l’Art Marià


Els 300 metres quadrats de pintures al fresc de 1871 que decoren la capella han propiciat que se l'anomeni la Capella Sixtina de l'Art Marià; la seva peculiaritat resideix, no només en el valor artístic, sinó que és l'únic lloc del món on es troba plasmada íntegrament la vida de la verge Maria.


D'estil gòtic florentí, està presidida per la figura d'una Verge Blanca. L'estàtua té aquest color pel material amb el qual va ser esculpida: fusta de til·ler, color del qual agafa el nom la patrona de Lleida.
Una altra peculiaritat del petit santuari és la seva col·leciió de ferro forjat, que a més de ser la més completa de la ciutat, té la particularitat de ser obra d'Antonio Guerra, considerat el millor artista de forja del segle XX.


Contacte

Carrer Acadèmia, 17

Tel. 973 266 161
Web www.bisbatlleida.org


Veure el mapa més gran
TURISME DE LLEIDA
Major 31, bis - 25007
Tel 973 700 319
Fax 973 700 480
infoturisme@paeria.es