Inici  |   Qui som?  |   Seu Electrònica  |   Portal de Transparència  |   Contacte  |   Mapa web  |   Accessibilitat
Logotip de Turisme de Lleida Logotip de La Paeria - Ajuntament de Lleida Enllaç al RSS Enllaç al YouTube Enllaç al Twitter Enllaç al Facebook Enllaç al Instagram infoturisme@paeria.es 973 700 319
Català Español English Français
Esteu aquí: Inici Lleida Experience Les Adoberies

Les Adoberies

Les Adoberies, situades al número 9 de la Rambla de Ferran, són les més antigues de l'estat espanyol i les que millor s'han conservat.

Es tracta de dos obradors, ara restaurats, que formen part d'un complex de set adoberies construït al segle XIII. Les dues que s'han recuperat contenen encara la canalització que utilitzaven a l'Edat Mitjana, amb el curs antic de l'aigua restablert, la qual cosa dóna al visitant una idea ben clara de com s'utilitzava aquest element imprescindible en tot el procés de transformació de la pell. L'accés a les restes històriques es realitza per un pont de fusta que separa els dos obradors i que permet observar els dipòsits excavats a la roca que s'utilitzaven durant el procés de transformació de la pell. Una pell que arribava seca o salada a l'obrador i que sortia transformada en un cuir suau i flexible preparat per ser utilitzat per fer guants, barrets, caixes, bótes de vi o arnesos, per exemple.

La visita a les Adoberies ens descobrirà, a més, l'antiga mina d'aigua que encara es conserva i ens permetrà també apreciar curiositats arquitectòniques com les voltes que suporten el carrer Blanquers.

Contacte

Adreça: Rambla Ferran, 9 - Lleida
Tel. 973 225 428

 


Veure el mapa més gran
TURISME DE LLEIDA
Major 31, bis - 25007
Tel 973 700 319
Fax 973 700 480
infoturisme@paeria.es