Inici  |   Qui som?  |   Seu Electrònica  |   Portal de Transparència  |   Contacte  |   Mapa web  |   Accessibilitat
Logotip de Turisme de Lleida Logotip de La Paeria - Ajuntament de Lleida Enllaç al RSS Enllaç al YouTube Enllaç al Twitter Enllaç al Facebook Enllaç al Instagram infoturisme@paeria.es 973 700 319
Català Español English Français
Esteu aquí: Inici Lleida Experience Museu d'Art Jaume Morera

Museu d'Art Jaume Morera

El Museu d’Art Jaume Morera és un punt de referència important en la vida artística i cultural de la ciutat de Lleida. Visitar les seves instal·lacions i conèixer els seus fons, ens permet fer una passejada per l’art del segle XX. Hi podem trobar des dels paisatges realistes de finals del segle XIX fins a les propostes més capdavanteres de l’art actual, passant per l’avantguarda dels anys trenta, on destaca l’obra de Leandre Cristòfol, i les manifestacions experimentals que van des dels anys seixanta fins als noranta.

El Museu d’Art Jaume Morera fou creat l’any 1914 a partir de les donacions del pintor Jaume Morera i Galícia, d’una sèrie de dipòsits del Museo del Prado i de les obres dels pensionats per la Diputació de Lleida. Fou inaugurat l’any 1917 i, des del 1993, la seva titularitat és municipal.
Al llarg dels anys el Museu ha conegut diferents seus, reflex dels esdeveniments que ha viscut en la seva dilatada història: el desaparegut Mercat de Sant Lluís, l’antic hospital de Santa Maria i el convent del Roser.
En l’actualitat, la seu es troba a l’edifici històric del Casino (Av. Blondel, 40-42 i C/Major, 31).

Sala d’exposicions temporals

 

L’organització d’exposicions temporals, ja siguin de producció pròpia, en coproducció amb altres museus o a partir de la recepció d’exposicions d’interès procedents dels circuits expositius estatals, esdevé un altre dels elements fonamentals de l’activitat del Museu d’Art Jaume Morera, tan en el seu vessant difusor com en el de la recerca.

Les mostres dedicades a la revisió històrica de les principals tendències artístiques del segle XX i les exposicions retrospectives de reconeguts artistes, molt especialment d’aquells que es vinculen amb la ciutat de Lleida, són els eixos de la programació expositiva del Museu.

Contacte

Adreça: Carrer Major, 31. 1a planta - Lleida
Tel. 973 700 419

http://mmorera.paeria.es

Horaris d'obertura

De dimarts a dissabte de 10 a 14h i de 18 a 20h

Diumenges i festius d'10 a 14h.

Dilluns tancat.

Festius de tancament

25 i 26 de desembre i 1 i 6 de gener.

 

Tarifa d'entrada

Entrada gratuïta

 

 


Veure el mapa més gran

Guia turística: Guia’t per Lleida dels infants
TURISME DE LLEIDA
Major 31, bis - 25007
Tel 973 700 319
Fax 973 700 480
infoturisme@paeria.es