Inici  |   Qui som?  |   Seu Electrònica  |   Portal de Transparència  |   Contacte  |   Mapa web  |   Accessibilitat
Logotip de Turisme de Lleida Logotip de La Paeria - Ajuntament de Lleida Enllaç al RSS Enllaç al YouTube Enllaç al Twitter Enllaç al Facebook Enllaç al Instagram infoturisme@paeria.es 973 700 319
Català Español English Français
Esteu aquí: Inici Lleida Experience Setmana Santa

Setmana Santa

La Setmana Santa a Lleida s'ha caracteritzat, tradicionalment, per les processons penitencials que, instituïdes al segle XIV, van tenir la màxima plenitud quatre segles després.

Dues processons configuren el màxim atractiu de la Setmana Santa lleidatana. La processó de la Mare de Déu dels Dolors data de l'any 1753 i surt de l'Oratori de la Verge, situat al carrer Cavallers i seu de la Congregació dels Dolors, a les vuit de la tarda del Diumenge de Rams.

L'espectacular desfilada religiosa, encapçalada per l'esquadra dels Armats dels Dolors, està formada per diferents passos en representació dels set Dolors de Maria, les vestes de les respectives confraries, els penitents, els populars portadors de Sant Llorenç i el tabernacle de la Mare de Déu dels Dolors.

La nit del Divendres Sant surt, des de l'església de la Sang, la processó solemne i penitencial del Sant Enterrament, organitzada per la Congregació de la Sang. La processó, encapçalada pels Armats de la Sang, treu al carrer diversos passos en una impressionant representació plàstica de la Passió i Mort de Crist, així com el magnífic i artístic tabernacle de la Mare de Déu de la Soledat, precedida pel Crist Jacent.

Web de la Setmana Santa de Lleida
TURISME DE LLEIDA
Major 31, bis - 25007
Tel 973 700 319
Fax 973 700 480
infoturisme@paeria.es